GOLDEN HILL FORT

Since decommissioning after the Second World War the barracks had a chequered history with failed ventures and significant deterioration of the building fabric. Planning and Listed Building Consents were required to be obtained whilst Scheduled Monument Consent from English Heritage was required in respect of works to the access tunnel, central courtyard foundation/drainage excavations and slope stabilisation.

Whilst high specification internal spatial design was required to create high quality units all effort was needed to preserve as much of the original structure and internal features as possible. Close liaison with the local Conservation Officer and English Heritage was required to facilitate the conversion sympathetically into high quality residences complete with a sloping grass berm and landscaped green roof garden. Distinguished and well considered design has produced a successful project proving profitable, in terms of commercial viability, environmental consideration and historic preservation.

Winner of the 'Island Heritage Award' at the I.W. Society Conservation Awards; the 'Best Conversion to Form a Dwelling' at the LABC South East Region Building Excellence Awards and the 'Best Domestic Extension and Conversion' at the LABC National Excellence Awards.