BEECHWOOD PRIMARY SCHOOL

Due to local need it was necessary to expand Beechwood Primary School in the town of Woodley, nr Reading. The school site was very constrained, and the only developable areas were in the current courtyard areas of the school grounds. It was important to ensure that no further development impeded the existing school playing fields.

 

The extensions to the school were designed to not form a pastiche of the current 1950’s design but to serve more as a statement of contemporary design with mono-pitch roofs and cladding specifically coloured to the school colours by request of the then head teacher. Ventilation to classrooms was provided through natural ventilation domes that became a feature of the design. With additional internal modelling of the school as part of the brief ERMC was able to provide a dramatic change to the internal space and circulation of the school.